Saygıdeğer Öğretmenlerim, Sevgili Arkadaşlar…

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik devam eden hava bombardımanına ilave olarak kara harekatıyla yoğunlaştırdığı saldırılarını ve bu saldırıların, önemli bölümü çocuk ve kadın olmak üzere, artan sayıda masum Filistinli sivilin ölümüne ve yaralanmasına yol açmasını şiddetle kınıyoruz.

İsrail’in saldırıları Filistin halkı üzerinde, uluslararası hukuk ve insanlık vicdanının asla kabul etmeyeceği kayıplara ve yıkıcı sonuçlara neden olmaktadır. İsrail bu harekatı derhal durdurmalıdır. Taraflar arasında en kısa sürede kalıcı bir ateşkes müzakeresi başlatılmalı ve sürdürülebilir bir ateşkes sağlanmalıdır.

 Uluslararası toplumu, İsrail’in saldırganlığı nedeniyle Gazze’de yaşanan insanlık dramına en güçlü tepkiyi vermeye, başta Birleşmiş Milletler olmak üzere, uluslararası örgütleri, bu saldırıların durdurulması için gerekli adımları gecikmeksizin atmaya çağırıyoruz.

Şefkat Okulları olarak çağrımız; İşgalci ve Terör Devleti olan İsrail’in bir an önce işgal ettiği toprakları terk etmesi ve en yakın zamanda tüm dünyanın tanıyacağı Özgür Filistin Devletinin kurulmasıdır.

Her daim dünyadaki tüm mazlum coğrafyalardaki kardeşlerimiz gibi Filistinli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu tüm kamuoyuna bildiririz.

Mazlumun yanında zalime karşı olan duruşumuzu her zaman en net ve güçlü bir şekilde ifade edeceğimizi, emeğimizle, paramızla, dilimizle, kalemimizle bu direnişi en kuvvetli şekilde haykıracağımızı tüm dünyanın bilmesini isteriz.

“Zulme sessiz kalan, zulme ortaktır” hükmünce bizler elimizden geldiğince dilimiz döndüğünce yapılan bu katliamı tel’in edecek ve bunu kendi çevremizden başlamak üzere herkese ulaştıracağımıza dair söz veriyoruz.

Değerli Arkadaşlarım, bizler biliyoruz ki bir insan ve Müslüman olarak yapılan haksızlığa ses çıkarmadığımızda bir süre sonra bu zulüm bizleri de bulacaktır. Dünya’daki tüm insanların huzurlu ve güvenli bir şekilde yaşayabilmesi ancak zulme gösterilecek tepki ile sağlanabilir.

Tabi ki bu tepki, kuru ifadelerden ibaret kalmayıp hem ekonomik hem sosyal hem bilimsel anlamda çabanın ve gayretin ve verilecek mücadelenin adı olmalıdır.

“İnsan değişirse Dünya da değişir” şiarınca insanlara hakkı ve doğruyu anlatmak en önemli mücadele alanıdır. Bizler de hem yapılan zulme sessiz kalmamak hem de bu zulmün artarak devam etmemesi için bilinçli yaşamanın gerekliliğine inanıyoruz. Bu inancın dünyayı daha iyi bir yer yapacağına da eminiz.

Son olarak Filistinli kardeşlerimizin yaşadığı bu acıyı yüreğimizin merkezinden hissediyoruz. Zalime karşı olan öfkemiz her zamandan çok daha keskin ve kavi. En yakın zamanda Rabbimizden mazlum coğrafyalardaki tüm kardeşlerimize Nusret niyaz ediyoruz. Bu süreçte ahirete irtihal etmiş şehitlerimize Allah tan rahmet diliyoruz.

Ve en büyük niyazımız ve temennimiz odur ki; Allah bu zulüm vesilesi ile tüm Müslümanlara bilinç ve birlik nasip etsin.

Saygılarımızla kamuoyuna bildiririz.