Kütüphane

Okul kütüphanemizde, düzenli olarak her ayın başında çok okuyan öğrencilerimiz ve çok   okunan kitaplar seçilmektedir.

En çok kitap okuyan öğrencilerimiz “Kitap Kaşifleri” adı altında; en çok okunan kitaplarımız ise “İlgi Görenler” başlığı altında paylaşılmaktadır.Ayrıca okulumuz panosunda sergilenmektedir.

KÜTÜPHANE:

Eğitimde, bir tek kaynağa, dolayısıyla bir tek doğruya dayanmak yerine birçok kitabın veya kaynağın araştırılarak kullanılması, karşılaştırmalı öğrenmeyi, sorgulamayı ve araştırmayı teşvik etmeyi hedefleyen anlayış doğru olan anlayıştır. Bu anlayışın gereği kütüphane/ sınıf kitaplıkları vazgeçilemez önem kazanmaktadır.

Okulumuzda her sınıf haftada en az 1 Türkçe dersini kütüphanede araştırma ve okuma yaparak geçirir.

Öğrenciler henüz okuma-yazma bilmiyor ( Anasınıfı, 1.sınıf) olmalarına karşın kütüphane kültürünü ve etkin kullanma yollarını öğrenirler. Olabildiğince erken yaşta araştırmaya ve kitap okumaya teşvik edilirler.

Okul kütüphanemizde her türden 9000 ‘e yakın kitap öğrencilerimizin hizmetine sunulmuştur.

Kütüphanede bulunduğumuz zaman içerisinde kütüphane kurallarına ve görevlinin uyarılarına uymak zorundayız.

OKUMA ZAMANI ve KİTAP YORUMLARI

Okumanın, insanın fikir ve ruh yapısını geliştiren alışkanlıklardan olduğuna inanan Şefkat Eğitim Kurumları, okuma alışkanlığının, okul geneline yayılması için elinden gelen çabayı sarf etmektedir ve edecektir.

Bu fikirden yola çıkarak, her gün saat: 08.50- 09.10 arasını okuma alışkanlığının kazandırılması çalışmalarına ayırıyoruz. Bu zaman içerisinde öğretmenler kısa öyküler ilginç yazılar okuyabilirler. Ayrıca bu zaman diliminde Değerler eğitimi kapsamında Bahçevan serisi takip edilir.

Ancak bir okulun, sadece öğrencileriyle değil, aynı zamanda bütün çalışanları ile de bir bütün olduğu inancıyla, okuma etkinliğine, aynı anda, bütün personelimizin de katılması gerektiğini düşünüyoruz.

Amacımız, okuma alışkanlığı olan ve çantasında okuyacağı kitabı taşıyan bir toplum olmaktır.

Öğrenciler, kütüphaneden alıp okudukları Türkçe ya da İngilizce kitapları, sabah törenlerinde, arkadaşlarının önünde kendi yorumlarıyla sunarlar.

Böylece, medeni cesareti gelişmiş, toplum önünde fikirlerini ve düşüncelerini açıkça söyleyebilen bir insan toplumu oluşturacağımıza inanıyoruz.

Not: Okuma saatlerine sınıf öğretmenleri girer. Zil çalıncaya kadar okuma etkinliğini yaptırır. Daha sonra sınıfın düzenini ve öğrencilerin kıyafetlerini kontrol eder, varsa uyarılarını yapar ve dersi olduğu sınıfa gider.

KİTAP OKUMA PROGRAMI

Şefkat Eğitim Kurumlarında okuyan bir öğrenci 1.sınıftan itibaren düzenli bir kitap okuma programına dâhil olur. Ortalama olarak 1.kademede yılda 30 seçkin kitap, 2.kademede de yılda 10 ‘ar kitap okuyarak ilköğretim sonunda en az 180 kitap okumuş olur. Kitap listeleri her yıl güncellenerek sene başında öğrencilere ulaştırılır.