Zeka Oyunları

Uzmanlar tarafından yapılan deneysel çalışmalar, yapılandırılmış zekâ oyunlarının düzenli olarak kullanıldığında, çocukların zekasını önemli oranlarda geliştirdiklerini ortaya koymuştur. Zekâ oyunları aynı zamanda dijital çağda bilgisayar oyunlarının ağına hapsolmuş çocuklarımız için cazip bir alternatif olarak da öğrencilerimize katkı sağlamaktadır. Bu bağlamda zekâ oyunları atölyemizde kullandığımız, dünya çapında tanınan lisanslı zekâ oyunları ile öğrencilerimizde geliştirmeyi amaçladığımız temel bilişsel kazanımlar şunlardır:

• 1.     Starateji Geliştirme,
  • 2.     Mantık Yürütme ve Problem Çözme,
  • 3.     Görsel Algı ve Görsel Dikkat,
  • 4.     Üretkenlik ve Hayal Gücü,
  • 5.     Dil Becerilerinin Gelişimi.

Bu bilişsel kazanımların yanı sıra öğrencilerimizin; özgüven, merak, hırs, sabır, kararlılık, iş birliği, yenilgiye tahammül, tebrik edebilme, adil rekabet gibi davranışsal kazanımları da zekâ oyunları ile elde etmesini hedefliyoruz.