12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulünün 100. yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma töreni Şefkat Koleji öğretmen ve öğrencilerin iştirakiyle saat 15.00’te uzaktan eğitim çerçevesinde canlı bağlantı kurularak başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra günün anlam ve önemini belirten sunumu 7. sınıflardan Rana Betül Sarı yaptı. Öğrencimiz Zeynep Serter ise Mehmet Akif’in şahsiyeti ve anıları ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi. Öğrencilerimizden Serra Doğan da kendi hazırladığı karikatürler ile İstiklal Marşı’nın yazılış hikayesini anlattı. 6. sınıf öğrencilerinden İstiklal Marşı okuma yarışması ilçe birincisi Elif Şifa Aksoy, İstiklal Marşı’nı okundu. Son olarak işitme engelliler için farkındalık çalışması olarak hazırlanan İstiklal Marşı töreni ile programa son verildi.