JPL-NASA’ nın düzenlediği “Invention Challenge” adlı yarışma esas alınarak, aynı formatta düzenlenen “İstanbul Buluş Şenliği “ nde  uygulamaya dayanan fiziksel bir problem ortaya koyup öğrencilerden bir düzenek tasarlayarak çözüm üretmeleri isteniyor. Bu yıl  ‘Pinpon topu taşı ‘ temasıyla düzenlenen yarışmada yurt çapından 32 lisenin öğrencileri Okan Üniversitesinde buluşlarını yarıştırdılar. Şefkat Fen Lisesi 9. Sınıf öğrencilerinden Melike Hilal Demirtaş ve Elif Azra Buldu isimli öğrencilerimiz de Fizik Öğretmenimiz Emel Taze danışmanlığında kendi tasarladıkları mekanizma ile hem okulumuzu temsil ettiler hem de bir problemin ne kadar çok çözümü olabileceğini tecrübe ettiler. Öğrencilerimize ve öğretmenimize teşekkür eder, başarılarının devamını dileriz.