İngilizce Zümresi

Şefkat Kolejinde İngilizce eğitimi dört temel dil becerisinin – okuma, dinleme, yazma, konuşma- geliştirilmesine yönelik olarak uygulanmaktadır. Bu eğitim verilirken öğrencilerimiz , seviye sınıflarına ayrılmaktadır. Liseye başlayan her öğrenci İngilizce kur sınavı ile değerlendirilerek  kendi seviyesindeki  gruplar içinde eğitim alır. Eğitim kadromuz, donanımlı ve tecrübeli öğretmenlerden oluşmaktadır. Speaking- konuşma- dersleri,  native speaker – yabancı eğitmen- ile verilerek öğrencilerimizin devamlı olarak konuşma pratiği yapması sağlanmaktadır. Şefkat Kolejinde İngilizce eğitimi öğrenci odaklıdır. Öğrencilerimiz  hazırladıkları sunumları hem sınıfta hem de “Şefkat Talks” adlı programlarda arkadaşlarına sunarak dil ve konuşma becerilerini geliştirmektedirler. Okulumuzda öğrencilerimizin İngilizce okuma ve yazma becerilerini geliştirme amaçlı programlar düzenlenmektedir. Şefkat Comics Competition adlı yarışma ile öğrencilerimizin kitap okumaları ve kitapla ilgili görsel çalışmalar yapmaları teşvik edilmektedir. Ayrıca İngilizce kompozisyon yarışmaları düzenlenerek öğrencilerimizin İngilizce ifade yetenekleri geliştirilmektedir. Şefkat Kolejinde öğrencilerin yabancı ülkelerden İngilizce mektup arkadaşı – pen friend – edinmeleri teşvik edilmektedir. Böylece öğrencilerimiz hem dil hem de kültürel bakımdan gelişme sağlamaktadırlar. Okulumuzda yabancı eğitmenimiz  ile İngilizce Kulübü öğrencileri eğlenerek İngilizcelerini geliştirmektedirler.  Yıl sonunda düzenlenen Fun Day programlarında ise İngilizce drama, şarkı , şiir dinletisi gibi etkinlikler ile öğrencilerimizin dil öğrenmeye olan ilgilerini artırmak amaçlanmaktadır.

Öğrencilerimiz edindikleri yabancı dil becerilerini katıldıkları Uluslararası MUN (Model United Nations) programlarında başarıyla sergilemektedirler.