Back to Top

Türk Dili ve Edebiyatı Zümresi

 Okulumuzda Türk Dili ve Edebiyatı dersleri, öğrencilerin aktif olduğu ve teknoloji destekli bir biçimde işlenmektedir. Sınıf içerisinde ders içeriğiyle ilgili diyaloglar kurularak öğrencinin dikkatini açık tutmak amaçlanmaktadır. Sınıf içi çeşitli etkinlikler yapılarak ders daha eğlenceli verimli hale getirilmektedir. MEB müfredatına uygun bir şekilde dersler işlenerek belirlenen soru bankaları yıl içerisinde taranıp bitirilmektedir.

9. ve 10. sınıflarımızda müfredat kapsamında, kitap listeleri oluşturulup zevkle ve severek kitap okumaları sağlamaktadır. Bununla birlikte bu sınıflarımızda müfredat kapsamında şiir ezberleri yapılmaktadır.11.sınıflarımızda da deneme okumaları, gerçekleştirilerek öğrencilerin yorum yeteneklilerin ve eleştirel bakış açılarını güçlendirmek, kelime haznelerini zenginleştirmek amaçlanmaktadır.12.sınıflarımıza yönelik, her hafta ve ayda bir uygulanan ofis programlarında öğrencilerimizin çözemedikleri sorular konuyla ilgili kısa hatırlatmalarla çözülmektedir. Branşımızla ilgili başarı noktasında motive edici bir şekilde ilgilenilmektedir. Genel olarak uygulanan sınav ve denemelerde başarısız olan öğrencilerimizle bireysel çalışmalar yapılmaktadır.

 

Sene içerisinde “Hayata Edebiyatla Bakmak” adlı materyal tasarımlarıyla öğrencilerimizin hayal dünyasındaki edebiyat anlayışını somutlaştırarak materyallere aktarılması istenmektedir, daha sonra bu materyallerden oluşan sergi açılmaktadır. Bu çalışma ile öğrencilerimiz branşı hayal edip somutlaştırarak daha iyi kavradığı gözlemlenmiştir. Yıl içerisinde öğrencilerimizin aktif olduğu tiyatro, münazara ve şiir dinleti gibi etkinlikler yapılmaktadır. Bu çalışmalarla öğrencilerin topluluk önünde hitap etmeleri sağlanmış olunur. Bu tarz etkinliklerde görev alan öğrencilerin, derse karşı da ilgilerinin artığı gözlemlenmiştir.

Yıl içerisinde düzenlenen bütün proje ve yarışmalar öğrencilere duyurularak öğrenci ve öğretmen iş birliği içerisinde hazırlanıp katılım sağlanmaktadır. İl ve ilçemizde düzenlen pek çok yarışmada başarı elde edilmiştir. TÜBİTAK ve Üsküdar Üniversitesi gibi geniş kapsamlı projelerde iyi dereceler elde edilmiştir. Branş olarak hedeflenen başarıya ulaşmak için zümre öğretmenlerimiz her zaman her şekilde öğrencilerimizin yanındadır.