38e9e242

Kurtuluş Savaşı’mızın amacını, ruhunu ve milletimizin bağımsızlık isteğini dile getiren İstiklal Marşı’nın kabul edildiği “12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmed Âkif Ersoy’u anma programını, “Gaziosmanpaşa Kaymakamı Sn. Numan HATİPOĞLU, Gaziosmanpaşa İlçe Millî Eğitim Müdürü Sn. Bekir Servet BAKIRCI, Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcısı Sn. Haydar MEMİŞ, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Sn. Hasan Tahsin USTA’nın okulumuzu teşrifleriyle gerçekleştirdik.

Programımız, konuklarımızın açış konuşmalarının ardından, İstiklal Marşı’nın kabulünü anlatan sinevizyon gösterimi, okulumuz öğrencilerinin günün anlam ve önemine ilişkin okudukları şiirler, tiyatro gösterisi ve İstiklal Marşı’nın bütün salonca coşkulu bir şekilde okunmasıyla sonlandırıldı.

Biz de İstiklal Marşı’mızın kabulünün 98. yıl dönümünde, Âkif’in: “Allah, bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın!” duasına âmin diyor ve bağımsızlığımız uğrunda canlarını vererek şehadete koşan bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyoruz. Ruhları şad olsun!

ae272559aaaaaaaaaa

c7d7ec53hhhhhh