“İleri Dönüşüm”; israfın önlenmesini, kaynakların daha verimli kullanılmasını, atık oluşum sebeplerinin gözden geçirilerek atık oluşumunun engellenmesi veya minimize edilmesi, atığın oluşması durumunda ise kaynağında ayrı toplanması ve geri kazanımının sağlanmasını kapsayan atık yönetim felsefesi olarak tanımlanan bir hedeftir. Okulumuzdaki öğrencilerimize bu vizyon ve misyon ile alakalı farkındalık oluşturmak amacıyla okul rehber öğretmenimiz Hatice Vildan Yıldız ve öğrencimiz Zeynep Reyyan Can çevre bilinçlenmesi ve sıfır atık ile ileri dönüşüm sağlama yollarına ilişkin bir seminer gerçekleştirdiler. Kendilerinin bireysel olarak yapabileceklerine dair farkındalıkları artan öğrencilerimiz hayatlarında doğayı korumaya yönelik önleyici çalışmaları artıracaklarını ifade ettiler.