Back to Top

Beden Eğitimi ve Spor

BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR:Fiziksel aktivite, odaklanma becerinizi kontrol eden “bazal ganglion” isimli beyin bölgenizin büyümesine yardımcı olur.

Hepimiz, odaklanmanın bazı zamanlarda ne kadar zor bir iş olabildiğinin farkındayız. Özellikle de yaşadığımız çağ düşünülünce, öğrencilerimizin dikkatini dağıtan çok fazla şey olduğunu biliyoruz. Bu nedenle, öğrencilerimizin mevcut odaklanma becerilerini korumakla kalmayıp aynı zamanda onları geliştirmeye yönelik uygulayacağımız tüm yöntemler öğrenimlerine fayda sağlayacaktır.

 

Düzenli bir şekilde fiziksel aktivitede bulunmak obeziteyi önler ve tansiyon seviyenizi düzenlemeye yardımcı olur. Fiziksel aktivite ayrıca, iskelet gelişimleri boyunca öğrencilerin sağlıklı kemik yapısına sahip bir şekilde büyümelerini sağlar. Bunlara ek olarak, günlük yapılan fiziksel aktivite kolestrol seviyesini kontrol altında tutacaktır. HEPİNİZİN BİLDİĞİ ÜZERE, FİZİKSEL SAĞLIĞI YERİNDE OLAN ÖĞRENCİLER OKULA DAHA SIK GELİR VE DAHA AZ DEVAMSIZLIK YAPARLAR VE DERSLERİNE DAHA İYİ ODAKLANABİLİRLER.

 

Egzersiz sonrası bedenimizin yeniden ‘şarj olmaya’ daha fazla ihtiyacı olacağı için, vücudumuz daha çabuk uykuya dalabilir ve ‘daha derin’ bir uyku çekebiliriz. Bu sayede uyku kalitesi büyük ölçüde artmış olur. İyi dinlenmiş ve enerjik öğrencilerle dolu bir sınıf her zaman, uykusunu alamamış ve yorgun öğrencilerden oluşan bir sınıftan daha iyi performans gösterecektir.

Stresli olduğumuz zamanlarda odaklanmakta güçlük çekeriz,Sabırlı olmakta zorlanırız ve ruh hali değişimlerine çok daha yatkın hale geliriz.

 

Stresli öğrenciler öğrenemezler, bu yüzden stres seviyelerini minimumda tutmaya yardımcı olacak fiziksel aktivitelerde bulunmaları gerekir, Beden eğitimi derslerinde hem ders esnasında hem de evde düzenli olarak hafta boyunca yapmaları gereken bir kaç egzersiz doğru biçimde gösterilip güne enerjik, açık bir zihinle devam etmelerini önemsiyoruz.

 

Fiziksel aktivite beyin plastisitesini uyarır. Beyin plastisitesi, beynin mevcut bağlantılarını düzenleme ve yeni bağlantılar kurma yetisidir. Bu yeti, beyinlerimizin daha ‘akıcı’ ve daha ‘biçimlendirilebilir’ olmasına olanak sağlar. Ne kadar çok ve güçlü nöronal bağlantılara sahip olursak, öğrenme ve bilgilerimizi saklama becerilerimiz de o kadar çok gelişir. Bu durum elbette, öğrencilerimizin nasıl ve ne zaman öğrendiğini de önemli ölçüde etkiler.