Tarihçe

Okullarımız, 1986 yılında İstanbul ili, Fatih İlçesinde 21 kurucu üye tarafından kurulan Şefkat Vakfı tarafından tesis edilmiştir. 1986 yılında okulumuzun temelleri atılmış, 1990-1991 eğitim öğretim yılında ise Bahçelievler’de ilkokul olarak faaliyetlerine başlamıştır.

1997 yılında Şefkat ailesine Gaziosmanpaşa kampüsü ile birlikte bir ilkokul, bir ortaokul, bir lise daha katılmıştır.

2003 yılında Meslek Lisesi Çocuk gelişimi bölümü açılmıştır.

2005 yılında Fen Lisesini açarak eğitim öğretimi daha güçlendiren Şefkat Eğitim Kurumları 2008 yılında da Anadolu Lisesini açarak eğitimde model olma yolunda ilerlemektedir.

Okulumuz 2011 yılından itibaren liselerinde bir düzenleme yaparak eğitim öğretime Fen Lisesi ve Anadolu Lisesi olarak devam etme kararı almıştır.

2015-2016 eğitim öğretim yılında Özel Gaziosmanpaşa Şefkat İlkokulu bünyesinde üstün yetenekli öğrenciler için özel proje sınıfı açılmıştır. Proje 2018-2019 yılından itibaren bütün ilkokulumuzda uygulanmaya başlanmıştır.

Günümüz itibariyle Bahçelievler’de bir ilkokul ve ortaokul; Gaziosmanpaşa’ da ise bir ilkokul, bir ortaokul, bir Anadolu bir de Fen Lisesi olarak toplam 6 okulu ile eğitime hizmet etmeye devam etmektedir.

Okulumuzda “Proje tabanlı eğitim” uygulanmaktadır. Öğrencilerimiz sadece akademik bilgi öğrenmekle kalmayıp, içinde yaşadığı toplumun problemlerine yönelik bu öğrendiği bilgileri uygulamaya yansıtmaktadırlar.

Şefkat Eğitim Kurumları öğrencilerini her zaman “iyiye, doğruya, güzele…!” prensibiyle yetiştirmeye devam etmektedir. Değerler eğitimine özel olarak önem verilen okulumuzun temel misyonu, erdemli ve çalışkan nesiller yetiştirmektir.

Öğrencilerin zihinsel aktiviteler yanında sosyal etkinlik çalışmaları yönüyle de desteklenmesi esastır. Bu amaca yönelik olarak okulumuzda çeşitli kulüp faaliyetleri gerçekleştirilmektedir. Kulüplerimizden bazıları;  satranç, masa tenisi, yazılım ve kodlama, robotik, zekâ oyunları, jimnastik, bağlama, org, futbol, basketbol, resim, tasarım, olimpiyat, proje ve bilim, el becerileri, drama, yabancı dil gibi birçok alanda öğrencilerimize hizmet vermektedir.

Okulumuzda tam gün eğitim uygulanmaktadır. Eğitim saatlerimiz 08.50 -16.25 arasıdır. Kurumumuz bünyesinde 5-6 yaş grubuna yönelik olarak anasınıfımız bulunmaktadır. Okulumuz konferans salonu, iki adet yemekhanesi, fizik, kimya, biyoloji, fen bilimleri ve bilgisayar laboratuvarları, kütüphanesi, iş eğitimi, görsel sanatlar atölyeleri, seramik, drama atölyeleri, değerler eğitimi merkezleri,  kapalı spor alanları, jimnastik salonu ve geniş oyun bahçeleri ile öğrencilerimize farklı öğrenme ve aktivite ortamları sunmaktadır.

Okul yemekhanemiz öğrencilerimizin damak zevkine hitap edecek şekilde farklı lezzetler sunmaktadır. İki çeşit ana yemeği, tatlı türleri, açık büfe salata menüleri ve özel yöresel yemeklerle öğrencilerimizin hizmetindedir.

Öğrencilerimiz, ülkemizin yarınlarını kendilerine teslim edeceğimiz nesillerimizdir. Onları her yönüyle yetiştirmek kurum olarak sorumluluğumuzdur. Onlar da aldıkları başarılarla bu eğitime layık olduklarını göstermektedirler. Şefkat Eğitim Kurumlarında okumak bir ayrıcalıktır.

Kurumumuz her geçen gün yükselen çizgisiyle geleceğe adını altın harflerle yazdıracak nesilleri yetiştirmek yolunda; güzel ülkemizin hizmetinde yoluna devam etmektedir.