UZAKTAN EĞİTİM SAYFASI

BİLGİLENDİRME

Değerli velilerimiz, sevgili öğrencilerimiz,

Bilindiği gibi ülkemizde koronavirüs tedbirleri kapsamında okullar 16 Mart itibariyle iki haftalığına tatil edilmiştir. Çocuklarımız için önceliğimiz elbette sağlıktır. Bu süreçte Sağlık Bakanlığının uyarılarına önerilerine aynen uyulması çok önemlidir. İlan edilen zorunlu tatil dolayısıyla çocuklarımız iki hafta süresince evde olacaklardır. Eğitimlerinin aksamaması için bir dizi önlemler alınmıştır. Bu süreci siz değerli velilerimizin desteği ve öğretmenlerimizin rehberliği ile en verimli şekilde geçirmeyi arzu ediyoruz.

1. Öğrencilerimiz bütün kaynak kitaplarını okuldan eve götürmüşlerdir. Götüremeyen öğrencilerimiz var ise hafta içi 10.00-17.00 saatleri arasında okula uğrayarak alabilirler. Okulumuz tatil süresince açıktır.
  2. Bütün sınıflarımız için tatil çalışma programı hazırlanmış ve öğrencilerimize gönderilmiştir. Bu programlara uyulmasını önemsiyoruz. Sınıf öğretmenlerimiz öğrencileri farklı iletişim kanalları üzerinden takip ederek ödevlendirme, değerlendirme, yönlendirme ve geribildirimlerde bulunacaklardır.
  3. 23 Mart itibariyle Milli Eğitim Bakanlığının EBA ve TRT üzerinden yapacak olduğu uzaktan eğitimin mutlaka takip edilmesini öneriyoruz. Uzaktan eğitim programı başlamadan önce tüm öğrencilerimizin ve velilerimizin EBA’ya giriş yapmalarını ve sistemi incelemelerini tavsiye ediyoruz.
  4. 23 Mart itibariyle öğretmenlerimizin katılımı ile Adobe Connect gibi sistemler yardımıyla öğrencilerimiz için (teknik bir sorun olmadığı takdirde) uzaktan eğitim programımız başlayacaktır. Programın detayı ve linkleri K12 ve whatsapp üzerinden sizlere ulaştırılacaktır.
  5. Öğrencilerimizin bu süreyi iyi değerlendirmelerini, özellikle kitap okuma konusuna çok önem vermelerini, kendilerine verilen programlara uymalarını istiyoruz.
  6. Zorunlu tatil sona erip normal eğitime dönüldüğünde bütün dersler için ayrıca telafi programı yapılacaktır.
  7. Öğretmen ve idarecilerimize her türlü iletişim kanallarından (özellikle whatsapp, SMS, K12, telefon) ulaşabilir, sorularınızı sorabilirsiniz.
  8. Bu sürecin bir tatil olarak değil, bir korunma ve tedbir olarak düşünülmesi ve bu çerçevede yetkililerin uyarılarına azami derecede uyulması gerektiğini hatırlatır, sağlıklı günler dileriz.

15.03.2020

Şefkat Okulları