PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK SERVİSİ

FATMA ZEHRA AVAR

Uzman Klinik Psikolog F. Zehra AVAR 2014 yılında İstanbul Bilgi Üniversitesi Psikoloji (İngilizce) bölümünden başarı ile mezun olmuştur. Üniversite hayatı boyunca çeşitli kurumlarda gönüllü stajyer olarak çalışmıştır. 2015-2016 yılında Marmara Üniversitesi Pedagojik Formasyonunu tamamlamış olup 2017-2019 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Klinik Psikoloji yüksek lisansını başarı ile bitirmiştir.

Prof. Dr. Hakan Türkçapar ve ekibinden Bilişsel Davranışçı Terapi Eğitimini ve Citeb ekibinden aile ve çift terapisi eğitimini almıştır. Kendisi öğrencilerinin akademik başarıları ile ilgilenmekle kalmayıp aile ilişkilerine yönelik de geliştirici çalışmalar sürdürmektedir. 2014-2015 eğitim öğretim yılından beri Şefkat Okulları bünyesinde çalışmakta, 2017’den beri zümre başkanlığını yürütmektedir.

HATİCE VİLDAN YILDIZ

Uzman Klinik Psikolog Hatice Vildan Yıldız, Yıldız Teknik Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümünü başarıyla tamamlamıştır. Esenyurt Üniversitesi Klinik Psikolojik bölümünde mastarını tamamlamış olup diğer mastarını da İstanbul Zaim Üniversitesi’nde PDR bölümünde sürdürmektedir.

Prof. Dr. Hakan Türkçapar ve ekibinden Bilişsel Davranışçı Terapi Eğitimini ve Yrd. Doç. Dr. Nevin Dölek’ten de Kısa süreli Çözüm Odaklı terapi eğitimini almıştır. Çocuk testleri ve MMPI testlerine dair eğitimi tamamlamış olup uygulamalar yapmaktadır. Eğitsel, kişisel, sosyal ve mesleki konularda ergenlerle ve genç yetişkinlerde psikolojik danışma ve rehberlik çalışmaları yapmaya devam etmektedir.

HASAN BASRİ DEMİRÖZ

Uzman Klinik Psikolog Hasan Basri Demiröz, Sakarya Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümünden 2016 yılında başarı ile mezun olmuştur. Yüksek lisans eğitimini Esenyurt Üniversitesi Klinik Psikoloji bölümünde ’’Cinsel İstismara Uğramış Çocuklarda Oyun Terapisi’’ bitirme teziyle tamamlamıştır.

APT onaylı eğitim olan Reyhana Seedat’tan Çocuk Merkezli Oyun Terapisi, Kum Tepsisi Terapisi, Kukla Terapisi eğitimini almıştır. Yrd. Doç. Dr. Vahdet Görmez’den  Bilişsel Davranışçı Terapi Eğitimini tamamlamıştır. 2019 yılından itibaren Şefkat Okullarında rehber öğretmen olarak görev yapmaktadır. Eğitsel, kişisel, sosyal ve mesleki konumlarda ergenlerle ve genç yetişkinlerle psikolojik danışma ve rehberlik çalışmaları yapmaya devam etmektedir.

Şefkat Gezide

Şefkat Okulları olarak tüm öğrencilerimizle birlikte gezi programımızı gerçekleştirdik.12.sınıflarımız motivasyon kahvaltısının ardından sağlık bilimleri, sosyal bölümler ve mühendislik bölümlerini ayrı