Teknolojiye ilgi duyan ve bu alanda kendini geliştirmek isteyen öğrenciler olarak, 27 Nisan – 1 Mayıs 2023 tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenen TEKNOFEST’e okulumuzun düzenlediği bir gezi ile katıldık. TEKNOFEST, Türkiye’nin en büyük teknoloji festivali olup, havacılık, uzay, savunma, otomotiv, yapay zeka, biyoteknoloji gibi birçok alanda yarışmalar, atölyeler, seminerler ve sergiler içermektedir.

Gezimizde ilk olarak festival alanına giriş yaptık ve güvenlik kontrollerinden geçtik. Ardından festival programını inceleyerek ilgimizi çeken etkinliklere katılmak için plan yaptık. Festival alanında birçok farklı firma ve kurumun stantlarını gezerek onların ürün ve hizmetleri hakkında bilgi aldık. Ayrıca teknoloji yarışmalarına katılan takımların projelerini görme ve onlarla konuşma fırsatı bulduk.

Festivalde en çok ilgimizi çeken etkinliklerden biri Savaşan İHA Yarışması oldu. Bu yarışmada yüksek otonomi gerektiren ve dünya çapında sıcak araştırma alanlarından biri olan İHA’lara savaş senaryolarında görev yapma yeteneği kazandırılması amaçlanmaktadır. Yarışmada birbirinden yetenekli takımların İHA’larını izlemek ve onların performanslarını değerlendirmek çok heyecan vericiydi.

Bir diğer ilgi çekici etkinlik ise Eğitim Teknolojileri Yarışması oldu. Bu yarışmada eğitim veya öğretimde teknoloji entegrasyonu ile öğrenmeyi kolaylaştıracak, kalıcı hale getirecek, konunun doğrudan bağlı olduğu alan ile diğer bilim dalları arasında bağlantıyı kurarak konuyu çok yönlü ele almaya imkan tanıyacak ürünler geliştirilmesi beklenmektedir. Bu ürünler prototip, eğitsel yazılım, eğitsel oyun, eğitsel simülasyon veya yenilikçi teknolojiler olabilir. Yarışmada gördüğümüz bazı projeler bizi çok etkiledi ve kendi eğitimimize de katkı sağladı.

TEKNOFEST gezisi bizim için hem eğlenceli hem de öğretici bir deneyim oldu. Teknolojinin gelişmesine katkı sağlayacak birçok yenilikçi fikir ve ürünle tanıştık. Ayrıca teknoloji alanında çalışan veya çalışmak isteyen birçok kişiyle tanışarak onların deneyimlerinden faydalandık. Gelecekte de TEKNOFEST’e katılmak ve kendi projelerimizi sunmak istiyoruz.Geziyi düzenleyen hocalarımızdan İbrahim ELMAS, Fatih KURT ve Yakup BİLGİÇ hocalarımıza teşekkür ederiz.