Okulumuzda 2. sınıftan 8. sınıfa kadar öğrencilerimizin uluslararası alanda deneyim kazanmaları için “Caribou Matematik Yarışması”na katılım gösterilmiştir. *Caribou Matematik öğrencilerin severek matematik yapmalarını ve problem çözmeye yönelik keyifli vakit geçirmelerini amaçlayan, Kanada merkezli bir organizasyondur. Uluslararası Caribou Matematik Yarışması ise dünya çapında online olarak düzenlenen bir matematik yarışmasıdır. *Uluslararası Caribou Matematik Yarışması yılda 1 kez düzenlenen ve öğrencileri yarıştırarak sıralamasını veren yarışmalardan farklıdır. Öğrenciler bir yıl boyunca 6 adet yarışma deneyimleyebilirler, böylece öğrencilerin gelişim süreçleri takip edilebilir. *Matematiğe farklı bir pencereden bakmalarını sağlar. Eğitim dili İngilizce ya da Fransızca olan orta öğretim ya da yüksek öğretim kurumlarına geçiş öncesi adaptasyonu kolaylaştırır. *Yılda 6 kere düzenlenen yarışma, bir süreklilik ve süreç gerektirdiği için, öğrenci üzerindeki değişimleri izleme fırsatı sunar.