Okulumuzda  14 Mart Dünya Pi Günü çerçevesinde ‘Şefkat Okulları Pi Günü’ etkinlikleri düzenledi. Şefkat Koleji öğrencileri gün boyu yapılan etkinlikler çerçevesinde tüm dünya ile birlikte “World Math Day”14 Mart Dünya Pi Günü’nü kutladılar.

Pi günü etkinlikleri okulumuzda online olarak zoom üzerinden gerçekleştirildi. Yapılan etkinliklere ve yarışmalara öğrencilerimizin ilgisi büyük oldu.

7. sınflarımızdan Betül GÜNAY’ın hazırlamış olduğu ResfePİ yarışması öğrenciler tarafından büyük bir heyecanla karşılandı. Okulumuz 5. Sınıf öğrencileri farklı materyaller kullanarak π sembolleri tasarladı. 7. sınıf öğrencilerimizden Sevdenur ÖZDEMİR ve Zümra Ecrin DURSUN evde hazırlamış oldukları pasta ve kurabiyelerin videoları ile hepimizin iştahını kabarttı. 6. Sınıf öğrencilerimiz Pi Sayısının nasıl ortaya çıktığı ve virgülden sonraki basamaktaki sayılarının incelenmesi ile ilgili esrarengiz gizemi çözmeyi amaçlayan videolar hazırladılar. 7. Sınıf öğrencilerimizden Rana Betül SARI, Meryem Sena ARSLAN ve Bengisu ÇATAL ukulele, org ve kalimba ile pi notaları oluşturarak bizlere müzik ziyafeti yaşattılar.7.sınıf öğrencilerimizden Ela ÜNVER’in sosyal mesafe kurallarına dikkat ederek hazırlamış olduğu röportaj ise bizlere keyifli dakikalar yaşattı.