Müze gezisi öncesinde öğrencilerimize slayt/sunum gerçekleştirilerek, müzenin yeri, içerisinde bulunan salonlar ve eserler hakkında ayrıntılı bilgi verdik.

Öğrencilerimizin hazır bulunuşluk düzeylerini artırarak, müzede ve müze sonrasında yapacağımız etkinlik materyallerini hazırladık.

Müze bahçesinde ressamların isimlerinden oluşan gruplar oluşturularak, etkinlik materyallerini öğrencilerimize dağıttık.

“Osman Hamdi Bey”, “Fausto Zonaro” ve “Ayvazovski” grup isimlerini alan öğrencilerimizle birlikte müzeye giriş yaptık. İki katlı müzeyi öğrencilerimizle birlikte dolaşarak anlatımlarımızı gerçekleştirdik.

Ardından; “müze bulmaca”, “müze etkinlik kâğıdı”, “müze görev kartı” ve “puzzle” parçalarından oluşan etkinlik materyallerini alan öğrencilerimize, müzeyi tekrar dolaşmaları için serbest zaman verdik.

Serbest zaman içerisinde etkinliklerini tamamlayan gruplarla bahçede buluşarak okulumuza döndük.

Gezi sonrası okulda tekrar değerlendirme yaptık ve öğrencilerimiz “fotoğraf karesi” tekniğiyle müzedeki eserlerden diledikleri birini tekrar canlandırdılar.

Görsel Sanatlar Zümresi