Görsel Sanatlar Aktiviteleri

Ana sınıfı, 2. ve 3. sınıflarımız için düzenlenen “sınıf etkinlikleri” kapsamında; ana sınıfı ve sınıf öğretmenleri ile işbirliği yapılarak etkinlikler üretilmiş ve gerçekleştirilmiştir. “Dışarı çıkarken maskemi takarım” gibi cümleler hazırlanarak öğrencilere okunmuştur. Corona tedbirlerinin önem ve gerekliliğine işaret eden cümleleri duyan öğrenciler, cümlenin “negatif” veya “pozitif” durumuna göre ellerindeki emojileri gösterirler. Eğer cümle “dışarı çıkarken mutlaka maskemi takarım” ise “gülen emoji” gösterilir.

Bir diğer etkinlikte ise, görsel sanatlar öğretmeni tarafından önceden hazırlanan büyük resimler “puzzle” parçalara ayrılarak öğrencilere dağıtılır. Öğrenciler kendilerine ait parçaları boyayarak, büyük resmin oluşturulacağı beyaz kâğıda yapıştırırlar. Tüm boyamalar tamamlandığında sürpriz resim ortaya çıkar.

Ayrıca, ünlü ressam Joan Miro’ya ait “garden” isimli tablo referans alınarak iki farklı etkinlik daha planlanmıştır.