Çeyrek asra aşkın bir geçmişi olan değerlerin hayat bulduğu okul olan kurumumuzda bu yıl da üniversite başarımız ile iftihar ediyoruz. Tüm yıl boyunca sıkı bir çalışma temposuyla sınava hazırlanan öğrencilerimiz emeklerinin karşılığını aldılar ve istedikleri okulların kapılarını araladılar. Bu başarıda emeği geçen öğretmenlerimize, rehberlik servisimize,  personelimize, değerli öğrencilerimize ve başarıda büyük payı  olan kıymetli velilerimize yürekten teşekkür ediyoruz.

NASIL KAZANDILAR?

 4. Yılını tamamlayan üniversiteye hazırlık programımız bu yıl da meyvelerini vererek öğrencilerimizi başarıya taşıdı ve  istedikleri üniversitelere  yerleşmelerine vesile oldu.

12. Sınıf öğrencilerimiz  sınava hazırlanırken,

* Temel derslere (Türkçe-Matematik-Fen-Sosyal Bilimler)  ağırlık verdiler.

* 9.sınıftan 12. Sınıfa kadar tüm konular her ders için en baştan anlatıldı.

*Haftalık 13 saat Matematik, 6, şar saat Fizik, Kimya, Biyoloji olmak üzere toplam 46 saat  ders gördüler.

*Her Çarşamba deneme sınavı oldular. Deneme sonuçları  hem öğrencilerimizle hem de aileleriyle ÖDEB (Ölçme Değerlendirme Birimi) tarafından aynı gün paylaşıldı ve eksik olan konularını daha hızlı tamamlama imkanı buldular.

*Öğrencilerimize her hafta Perşembe günü etüt –ofis programı yapıldı. Bu sayede öğrencilerimiz hocalarımıza birebir sorularını sorma imkanı buldular.

*Ara tatil başta olmak üzere her ayın son üç günü hızlandırılmış soru çözme kampları tertip edildi. Öğrencilerimiz  bu sayede birikmiş sorularını eritme fırsatı yakalamış oldular.

* Öğrencilerimizin motivasyonlarını arttırıcı programlar düzenlendi. Bunlardan ilki geleneksel hale gelen  “Kariyer Günleri” programı oldu. Şefkat Okullarından mezun doktor, öğretmen, mühendis, psikolog, avukat, diyetisyen gibi çeşitli meslek gruplarından öğrencilerle bir araya gelerek üniversite ve bölümlerle ilgili ayrıntılı bilgi sahibi oldular.

* Sınav motivasyonu kapsamında etkin çalışmaları olan  Sadık Gültekin gibi eğitim uzmanları ile öğrencilerimizi buluşturarak hazırlık çalışmalarına daha iyi odaklanmaları ve bu süreçte karşılaşacakları problemler ile nasıl baş etmeleri  hususunda gerekli donanıma sahip oldular.

* Öğrencilerimizin seçecekleri meslekler doğrultusunda planlanan üniversite gezileri düzenlendi. Bu sayede hem üniversite ortamını yakından görmüş hem de derslere girerek o havayı teneffüs etme imkanı yakalamış oldular.

* Yıl içi motivasyon kahvaltıları düzenlendi. Düzenlenen kahvaltılar sayesinde öğrencilerimiz hem stres atmış hem de genel durumlarını değerlendirme fırsatı bulmuş oldular.

Emek vermek ve çalışmada sebat göstermek, inanmak ve mücadele etmek koşullar ne olursa olsun başarıyı da beraberinde getirir. Bu inanç ve gayretle yola çıkan tüm öğrenci ve öğretmenlerimize başarılar diliyoruz.

……..VE BİZE DÜŞEN HAKKIYLA EMEK VERMEKTİR.