Bazen sıkılmak iyidir. İnsanın düşünmesini sağlar. Düşününce fikir üretir, sıkıntımıza çözüm yolu ararız. Genellikle icatlar, sıkıldığımızda ortaya çıkar. Yapacak bir şey bulamaz, etrafı incelemeye koyuluruz. Daha sonra da gözümüze çarpan bir sorun için icat üretmeye veya başka bir icadı inovasyon dediğimiz yöntemle geliştirmeye çalışırız.

Artık bu devirde dünyadaki insanların birçoğu sıkılmaya bile vakit bulamıyor. Neden? Ellerinden bir an bile bırakmadıkları telefon, tablet ve bilgisayar yüzünden. Bebeklere yemek yedirmek için televizyon izletiyor, telefonla oyun oynatıyoruz!

Biraz olsun kendimizi teknolojik aletlerden uzak tutup sıkılalım! Hiçbir şey yapmadan, sadece etrafı seyrederek sıkılalım! İşte o zaman gözümüzdeki perdeyi kaldırıp dünyayı farklılaştırabiliriz.

Zeynep SERTER 6-A

Şefkat Okulları Yazılar ve Makaleler