satranc 2

Kulübün amacı:
Öğrencilere; kendini tanıyabilme, bireysel hedeflerini belirleyebilme, bunları kendisinin ve toplumun yararına kullanabilme; kendine ve çevresindekilere güven duyabilme; bireysel farklılıklara saygı duyabilme gibi davranış ve becerilerin kazandırılmasına çalışmak.
Satranç sporu ile pratik ve stratejik düşünebilmeyi, problemlere alternatif çözümler üretebilmeyi sağlamak.

Etkinlikler:
Birinci ders saatinde, satranç hakkında konu anlatımı ve uygulamalı örnek çözümler gerçekleştirilmektedir(satranç sporunun mantığı, taşların fonksiyonları, stratejik durumlar, savunma ve atak kombinasyonları, satrançta özel hamleler). İkinci ders saati, egzersizlerle pekiştirme çalışmaları yapılarak işlenmektedir.

Birinci dönem ve ikinci dönem olmak üzere, satranç turnuvaları düzenlenerek, derece alan öğrenciler ödüllendirilmektedir.

Bu Hafta1960