sivil savunma 2

Sivil Savunma Kulübü olarak, her yıl olduğu gibi bu yıl da elimizin altında bulunan dokümanları inceledik ve gerekli yenilikleri ve değişiklikleri yaptık. Yönetmeliklerde en son belirlenen kriterlere uygun hale getirdik.
     Bunların başında Tedbirler Planı gelmekteydi. 2005–2006 döneminde hazırlamış olduğumuz bu plandaki görevlendirmeler, okulda meydana gelen kadro değişikliklerine uygun olarak yenilendi. Görevlendirilen personele görev tanım belgeleri imza karşılığında tevdi edildi.
    Sabotajlara Karşı Korunma Planı ve 2011–2014 arasını kapsayan Stratejik Planlama dosyası üzerinde gerekli düzenlemeler yapılarak görevlendirmeler personele bildirildi.
      Bu tip teorik çalışmalar dışında, planlarda belirtilen şekliyle haberli veya habersiz bir şekilde deprem tahliye tatbikatları yapıldı. Neticede ortaya çıkan iyileştirmeye açık alanlar konuşulup görüşüldükten sonra rapor halinde sunuldu. Belirli gün ve haftalar çerçevesinde kulübümüzü ilgilendiren alanlarda seminer ve konferanslar, pano çalışmaları ve şiir, kompozisyon, resim ve afiş yarışmaları ile konuya dikkat çekildi ve bir farkındalık oluşturulmaya çalışıldı.

Bu Hafta1955